Trygghet: Først og fremst skal vi skape en trygghet for både barn og voksne i barnehagen. For å skape denne tryggheten må vi vise omsorg, kjærlighet og respekt for hverandre. Denne tryggheten er fundamentet for alle og en forutsetning for å skape kvalitet i barnehagen. Dette gjelder både hos barna, foreldrene og oss ansatte. Derfor er arbeidet med skape trygghet en stor del av hverdagen på Nasse Nøff, vår småbarnsavdeling. Men også et fokus på alle avdelinger i oppstart og en viktig del av arbeidet hele året.
Samspill: Dette betyr «det å virke i fellesskap». Dette gjelder både mellom barn, ansatte og foreldre. I barnehagen skal vi bygge gode relasjoner på tvers av alder, kjønn og roller gjennom anerkjennelse og tillitt til hverandre. Vi er født som sosiale vesener og vi er avhengig av hjelp, støtte, tilbakemeldinger og omsorg fra menneskene rundt oss. Vi skal være med på å skape vennskap og å opprettholde vennskap. Ved å arbeide med gode samspillsrelasjoner og sosial kompetanse vil vi gi barna et godt grunnlag for å mestre livet.
Kunnskap: Barnehagen skal være en lærende organisasjon. Gjennom de aktiviteter, erfaringer og opplevelser vi har igjennom et barnehageår dannes vi som menneske og utvikler vår kompetanse . Som en del av kunnskapsdepartementet er barnehagen nå første del av utdanningsforløpet for barna, der for er det vi som legger grunnlaget for alt de skal lære gjennom livet. Så hos oss skal barna igjennom barnehagehverdagen øke sin kunnskap på alle områder, og gå inn i skolen med en et godt grunnlag å bygge videre på.
Trygghet, samspill og kunnskap er tre viktige komponenter i vår hverdag med barna, men i tillegg er det viktige for oss voksne som arbeider i barnehagen, samt foreldrene. Vi må også ha en trygghet, ha et godt samspill og vi har behov for å øke vår kunnskap. Både med voksne imellom, men ikke minst sammen med barna. Så for både store og små kan man si; så lenge vi trives og har det bra er vi klar til å ta med ny kunnskap på veien!